Benodigdheden

100 gram hele fijne gele maismeel

100 gram Freee doves farm

20 gram maiszetmeel

80 gram zachte (room)boter

80 gram poedersuiker

1/2 theelepel bakpoeder

1 theelepel vanillearoma of extract of beetje vanillebourbon

2 eieren

Extra nodig

Handmixer spuitzak + spuitmond

Witte gesmolten chocolade

glutenvrije sprinkels

2 bakplaten en 2 vellen bakpapier

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediƫnten samen met een handmixer. Mix tot een mooi glad beslag
  2. Doe het beslag in een spuitzak met eventueel een spuitmondje naar keuze
  3. Spuit kransjes op bakpapier met ruimte er tussen. Leg de bakplaat in de koelkast of even in de vriezer voor 15 a 20 minuten. (hoeft niet persee, maar dan worden de koekjes wat platter, zoals op de foto) Ik had namelijk geen tijd om ze iets uit te laten harden.
  4. Verwarm in tussentijd de oven op 170 C. Neem je geen koeltijd in acht, verwarm de oven dan bij stap 1
  5. Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Smelt chocolade naar keuze (au bain marie) en laat lichtjes afkoelen zodat de hitte eraf is. Giet dan in een boterhamzakje en besprenkel de koekjes. Strooi wat sprinkels en laat de chocolade hard worden.

0 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De lekkerste recepten gratis in je mailbox

Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Meer recepten

Bekijk alle recepten