Glutenvrije vanillekoekjes
Heerlijke glutenvrije koekjes die in een handomdraai te maken zijn. Leuk samen met de kids!
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
15 minuten
Baktijd
15 minuten
Aantal
20 stuks
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
100 gram hele fijne gele maismeel
100 gram Freee doves farm
20 gram maiszetmeel
80 gram zachte (room)boter
80 gram poedersuiker
1/2 theelepel bakpoeder
1 theelepel vanillearoma of extract of beetje vanillebourbon
2 eieren
Extra nodig
Handmixer spuitzak + spuitmond
Witte gesmolten chocolade
glutenvrije sprinkels
2 bakplaten en 2 vellen bakpapier
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediƫnten samen met een handmixer. Mix tot een mooi glad beslag
- Doe het beslag in een spuitzak met eventueel een spuitmondje naar keuze
- Spuit kransjes op bakpapier met ruimte er tussen. Leg de bakplaat in de koelkast of even in de vriezer voor 15 a 20 minuten. (hoeft niet persee, maar dan worden de koekjes wat platter, zoals op de foto) Ik had namelijk geen tijd om ze iets uit te laten harden.
- Verwarm in tussentijd de oven op 170 C. Neem je geen koeltijd in acht, verwarm de oven dan bij stap 1
- Bak de koekjes in 15 minuten goudbruin. Smelt chocolade naar keuze (au bain marie) en laat lichtjes afkoelen zodat de hitte eraf is. Giet dan in een boterhamzakje en besprenkel de koekjes. Strooi wat sprinkels en laat de chocolade hard worden.